fbpx
  New York,USA - ISTANBUL - ANTALYA - IZMIR - BAKU, AZERBAYCAN                    Question-Answer    Register      Login      +90 242 606 00 11    OneAmz CallCenter

OneAmz Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

Aydınlatma Metni Hakkında

OneAmz olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Politikası Aydınlatma Metni’nin (“Aydınlatma Metni”) amacı, tarafımızca işletilmekte olan www.oneamz.com internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında, Site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

OneAmz olarak Site’de kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik Site’de veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Aydınlatma Metni’nin son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin Şirket tarafından işlenme amaçları hakkında daha detaylı bilgi için www.oneamz.com adresinde yer alan OneAmz Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nı okumanızı tavsiye ederiz.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Genel Olarak

Şirket olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek.
  • Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

Aydınlatma Metni kapsamındaki amaçlar doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 5. maddesinin ikinci fıkrasındaki kanuni veri işleme şartlarının en az birinin varlığı halinde kişisel verileriniz rızanız olmaksızın işlenebilecektir. Aksi hallerde, yani kanuni veri işleme şartlarının bulunmadığı durumlarda kişisel verileriniz yalnızca açık rızanızın bulunduğu hallerde işlenecektir. Her halde, Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve grup şirketlerimiz ile paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

Sitemizde Kullanılan Çerezler

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.



Gerekli çerezler:

 
Bu tanımlama bilgileri, Web Sitelerimiz aracılığıyla size sunulan hizmetleri sağlamak ve güvenli alanlara erişim gibi bazı özelliklerini kullanmak için kesinlikle gereklidir.

 

Name: _GRECAPTCHA
Purpose: Used to filter spam traffic and allow only legitimate visitors to use Termly’s services.
Provider: www.google.com
Service: reCAPTCHA View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 5 months 27 days
Name: __tlbcpv
Purpose: Used to record unique visitor views of the consent banner.
Provider: .termly.io
Service: Termly View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 1 year
 

Performans çerezleri:

Bu tanımlama bilgileri, Web Sitelerimizin performansını ve işlevselliğini geliştirmek için kullanılır, ancak kullanımları için gerekli değildir. Ancak bu çerezler olmadan belirli işlevler (videolar gibi) kullanılamayabilir.

Name: $navigator.locks-clientId-#
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: Tawk.to View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: html_local_storage
Expires in: persistent
Name: PHPSESSID
Purpose: Cookie generated by applications based on the PHP language. This is a general purpose identifier used to maintain user session variables. It is normally a random generated number, how it is used can be specific to the site, but a good example is maintaining a logged-in status for a user between pages.
Provider: oneamz.com
Service: PHP.net View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: session
Name: G_ENABLED_IDPS
Purpose: A persistent cookie used to provide discussion forum software enabling website owners to plug powerful functionality into their sites.
Provider: .app.oneamz.com
Service: Disqus View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 7977 years 8 months 19 days

Analiz ve özelleştirme çerezleri

Bu tanımlama bilgileri, Web Sitelerimizin nasıl kullanıldığını veya pazarlama kampanyalarımızın ne kadar etkili olduğunu anlamamıza veya Web Sitelerimizi sizin için özelleştirmemize yardımcı olmak için toplu biçimde kullanılan bilgileri toplar.

Name: _gat#
Purpose: Enables Google Analytics regulate the rate of requesting. It is a HTTP cookie type that lasts for a session.
Provider: .oneamz.com
Service: Google Analytics View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 1 minute
Name: _ga_#
Purpose: Used to distinguish individual users by means of designation of a randomly generated number as client identifier, which allows calculation of visits and sessions
Provider: .oneamz.com
Service: Google analytics View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 1 year 11 months 29 days
Name: #collect
Purpose: Sends data such as visitor’s behavior and device to Google Analytics. It is able to keep track of the visitor across marketing channels and devices. It is a pixel tracker type cookie whose activity lasts within the browsing session.
Provider: oneamz.com
Service: Google Analytics View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: pixel_tracker
Expires in: session
Name: _ga
Purpose: It records a particular ID used to come up with data about website usage by the user. It is a HTTP cookie that expires after 2 years.
Provider: .oneamz.com
Service: Google Analytics View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 1 year 11 months 29 days
Name: 302410954/
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: pixel_tracker
Expires in: session
Name: _gid
Purpose: Keeps an entry of unique ID which is then used to come up with statistical data on website usage by visitors. It is a HTTP cookie type and expires after a browsing session.
Provider: .oneamz.com
Service: Google Analytics View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 1 day

Reklam çerezleri:

Bu çerezler, reklam mesajlarını sizinle daha alakalı hale getirmek için kullanılır. Aynı reklamın sürekli olarak yeniden görünmesini engellemek, reklam verenlere reklamların düzgün bir şekilde gösterilmesini sağlamak ve bazı durumlarda ilgi alanlarınıza göre reklamları seçmek gibi işlevleri yerine getirirler.

Name: test_cookie
Purpose: A session cookie used to check if the user’s browser supports cookies.
Provider: .doubleclick.net
Service: DoubleClick View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: server_cookie
Expires in: 15 minutes
Name: _fbp
Purpose: Facebook tracking pixel used to identify visitors for personalized advertising.
Provider: .oneamz.com
Service: Facebook View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 2 months 29 days
Name: ga-audiences
Purpose: Used by Google AdWords to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor’s online behaviour across websites
Provider: oneamz.com
Service: AdWords View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: pixel_tracker
Expires in: session
Name: VISITOR_INFO1_LIVE
Purpose: YouTube is a Google-owned platform for hosting and sharing videos. YouTube collects user data through videos embedded in websites, which is aggregated with profile data from other Google services in order to display targeted advertising to web visitors across a broad range of their own and other websites. Used by Google in combination with SID to verify Google user account and most recent login time.
Provider: .youtube.com
Service: YouTube View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: server_cookie
Expires in: 5 months 27 days
Name: a
Purpose: Registers a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.
Provider: oneamz.com
Service: Cox Digital Solutions (Fomerly Adify) View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: pixel_tracker
Expires in: session
Name: YSC
Purpose: YouTube is a Google-owned platform for hosting and sharing videos. YouTube collects user data through videos embedded in websites, which is aggregated with profile data from other Google services in order to display targeted advertising to web visitors across a broad range of their own and other websites. Used by Google in combination with SID to verify Google user account and most recent login time.
Provider: .youtube.com
Service: YouTube View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: session
Name: IDE
Purpose: Used to measure the conversion rate of ads presented to the user. Expires in 1.5 years.
Provider: .doubleclick.net
Service: DoubleClick View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: server_cookie
Expires in: 1 year 11 months 29 days
Name: _gcl_au
Purpose: Used by Google AdSense for experimenting with advertisement efficiency across websites using their services.
Provider: .oneamz.com
Service: AdSense View Service Privacy Policy  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 2 months 29 days

Sınıflandırılmamış çerezler.

Bunlar henüz sınıflandırılmamış çerezlerdir. Bu çerezleri sağlayıcılarının yardımıyla sınıflandırma sürecindeyiz.

Name: $navigator.locks-clientIds
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: html_local_storage
Expires in: persistent
Name: $navigator.locks-heldLockSet
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: html_local_storage
Expires in: persistent
Name: twk_5d21652922d70e36c2a47e23
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: html_local_storage
Expires in: persistent
Name: trp_language
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 30 days
Name: $navigator.locks-requestQueueMap
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: html_local_storage
Expires in: persistent
Name: TawkConnectionTime
Purpose: __________
Provider: app.oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: session
Name: twk_uuid_5d21652922d70e36c2a47e23
Purpose: __________
Provider: .oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: 5 months 27 days
Name: ms-uid
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: server_cookie
Expires in: 11 months 30 days
Name: TawkConnectionTime
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: session
Name: twk_idm_key
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: http_cookie
Expires in: session
Name: previousNav
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: html_session_storage
Expires in: session
Name: m
Purpose: __________
Provider: m.stripe.com
Service: __________  
Country: United States
Type: server_cookie
Expires in: 1 year 11 months 29 days
Name: twk_token_5d21652922d70e36c2a47e23
Purpose: __________
Provider: oneamz.com
Service: __________  
Country: United States
Type: html_local_storage
Expires in: persistent
 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki tablodaki linkleri ziyaret edebilirsiniz:

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer  https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Veri sahibi olarak haklarınız nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

  • Kişisel verileri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, www.oneamz.com adresinde yer alan İletişim Formu’nda belirtilen yöntemlerle tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Şirket’in KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Veri Sahibi, işbu Aydınlatma Metni’ne konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt eder. Veri Sahibi’nin güncel bilgileri sağlamamış olması halinde Şirket’in herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

Veri Sahibi olarak, herhangi bir kişisel verinizin Şirket tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunmanız durumunda Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğinizi kabul ve bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendinize ait olacağını beyan etmektesiniz.